Η La Bella Donna επεσήμανε πρόσφατα ότι δεν έχω συνδεθεί με την εκκολαπτήριο της μόδας, που με έκπληκτος, αλλά έλεγξα, και είχε δίκιο, δεν έχω! Αλλά το κάνω με μια εκδίκηση τώρα, επειδή διάβασα αυτή την περιοχή όλη την ώρα, και νομίζω ότι όλοι οι άλλοι πρέπει επίσης …. Λοιπόν, οποιοδήποτε άτομο που ενδιαφέρεται για την παραγωγή ειδών ένδυσης, επειδή fi (τρέχει από τις εξαιρετικά έμπειρες kathleen) μιλάει για το πώς τα εμπορικά, τα ρούχα λιανικής πώλησης γίνονται πραγματικά.

Υπάρχει αυτό το ουσιαστικό κενό στη μόδα πατήστε το πλήρες. Κανονικά ακούτε για τον σχεδιαστή-με-A-Capital-D, ο οποίος ονειρεύεται τα ρούχα, και ίσως υπάρχει ένα arty, floaty σκίτσο ή δύο … και έπειτα υπάρχει μια φωτογραφία του πραγματικού στοιχείου (σε ένα μοντέλο κρεμάστρα ρούχων, φυσικά). Μερικές φορές, ίσως, θα γίνει αναφορά σε κάποια χειροτεχνία που γίνονται. Κεντήματα, ή χωρίς ό, τι, αλλά αλλιώς, υπάρχει μόνο ένα μεγάλο κενό: τίποτα για το patternmaking, το ράψιμο των κατασκευών, το ύφασμα που προμηθεύει … θα μπορούσατε εξίσου εύκολα να υποθέσετε ότι τα brownies εμφανίστηκαν όλη τη νύχτα και ραμμένα τα πάντα για ένα μπολ γάλακτος . και αυτό είναι το ποσό της προσοχής που καταβάλλεται σε υλικά υψηλού επιπέδου. Η παραγωγή του κατώτερου τελικού υλικού δεν έχει καμία προσοχή, εκτός αν κάποιος διαπιστώσει ότι γίνεται σε ένα sweatshop κάπου στο εξωτερικό.

Αλλά αν διαβάσετε την εκκολαπτήριο της μόδας, μάθετε όλα τα λιπαρά στοιχεία. Τι κάνει ένα καλό εμπορικό πρότυπο; Πώς πηγαίνετε το ύφασμα; Πώς βρίσκετε τους ανθρώπους που χρειάζεστε για να συνεργαστείτε και πώς κρίνετε το έργο τους; Πώς παίρνετε τα ρούχα σας σε καταστήματα και πότε; Η μόδα είναι, τελικά, μια επιχείρηση, και fi είναι το εμπορικό blog της πλευράς παραγωγής αυτής της επιχείρησης.

Προσωπικά, εγώ αγαπώ * εμπορικά περιοδικά, και πάντα έχω. Όταν είχα μια τόσο μεγάλη δουλειά που εργάστηκε σε στεγνοκαθαριστήρια στο γυμνάσιο, το καλύτερο μέρος διαβάζει το αμερικανικό περιοδικό DryCleaner. (Το επόμενο καλύτερο μέρος ήταν το πτυσσόμενο άντραντα ανδρικά πουκάμισα … βλέπετε, υπήρχε αυτός ο ειδικός κατασκευαστής … αλλά εγώ digress.) Ήμουν σαν τα Χριστούγεννα όταν ο φορέας αλληλογραφίας μας παραπλανήθηκε ένα αντίγραφο ενός περιοδικού συγκόλλησης στο παλιό μας διαμέρισμα. Heck, έχω διαβάσει το Folio, το οποίο είναι το εμπορικό περιοδικό του περιοδικού Publishing, μόνο για το OH-SO-META FRISSON! Έτσι, μόλις έρθει ο επόμενος έλεγχος Adsense Google (ευχαριστίες για κλικ σε αυτές τις διαφημίσεις, παρεμπιπτόντως!) Παίρνω το βιβλίο του Kathleen (Πάω να το πάρω από τον σύνδεσμο για το fi, αλλά συνδέω εδώ στο Amazon, ώστε να μπορείτε να διαβάσετε τις καταπληκτικές κριτικές που πήρε). Ποτέ δεν θα είμαι σχεδιαστής μόδας – δεν είμαι κατάλληλος γι ‘αυτό – Έτσι διαβάζοντας το βιβλίο της θα είναι απλώς καθαρή geeky ευχαρίστηση.

Ω, και την παραπάνω εικόνα; Είναι από μια σειρά όπου δείχνει πώς οι τσέπες που γίνονται σε βιομηχανική ράψιμο και δίνουν οδηγίες για το πώς μπορείτε να κάνετε ένα jig να κάνει κάτι παρόμοιο (αν όχι ακριβώς το ίδιο) μόνοι σας. Φοβερός.

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Όπως η φόρτωση …

Σχετιζομαι με

Moths στο τσέπη [ΠΡΟΣΟΧΗ: Μακρά εισάγετε] 2 Ιουλίου 2007
HOWTO: PackingJune 9, 2008
Σας ευχαριστώ, William Gibsonseptem 13, 2010in “Βιβλία”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *