Τιμώντας Chermayeff & Geismar: 60 χρόνια λογότυπων
Φέτος, ο κόσμος του λογότυπου στυλ έχει χάσει έναν από τους πολλούς διάσημους εκπροσώπους του, Ivan Chermayeff. Στην περίεργη κατάσταση δεν καταλαβαίνετε ποιος είναι που επιτρέψτε μου να το σπάσω πραγματικά γρήγορα. 60 χρόνια πίσω αυτός ο άνθρωπος, ο απόφοιτος του Yale, μαζί με τον Tom Geisman, καθιέρωσε τη θρυλική εταιρεία Chermayeff & Geismar. Θα καταλήξει να γίνει κατανοητό ως οι δημιουργοί των λογότυπων για τις επιχειρήσεις όπως η Pan Am, η Chase Bank, η NBC καθώς και η Xerox. κανάλια όπως το showtime καθώς και το National Geogrpahic. καθώς και μάρκες όπως το Armani Exchange.

Το 1979 ο Ivan Chermayeff καθώς και ο Thomas Geismar απονεμήθηκαν το μετάλλιο της AIGA καθώς και τον Οκτώβριο του 2014 πήραν το Εθνικό Βραβείο Στυλ για τη ζωή του Smithsonian Cooper-Hewitt, Εθνικό Μουσείο Στυλ. Από το 2006, ένας ακόμη σχεδιαστής που εντάχθηκε στην επιχείρηση, ως συνεργάτης, Sagi Haviv. Εκτός από τα λογότυπα, προσφέρουν επίσης με γραφικά κίνησης καθώς και τέχνη στην αρχιτεκτονική.
Δυστυχώς, ο Chermayeff πέθανε φέτος, στις 3 Δεκεμβρίου. Άφησε πίσω της μια αληθινή παράδοση που θα συνεχιστεί πολύ πιθανό να συνεχιστεί από τους δύο εταίρους της.
Αυτός είναι ο τύπος που είπε: “Είναι συνήθως μια διαδικασία δύο μηνών, ωστόσο πρέπει να μοιάζει σαν να χρειάστηκαν πέντε λεπτά.” Αυτό είναι ακριβώς αυτό που όλοι στην υπηρεσία καταλαβαίνουν ότι είναι αληθινά. Μόνο το έχουν κάνει τόσο αποτελεσματικά για 60 χρόνια, καθώς και μετρώντας.
Για να τιμήσει τους δύο πρωτοποριακούς επαγγελματίες, ο Dan Covert του κώδικα φόρεμα παρήγαγε το παρακάτω βίντεο, το οποίο επίσης διαθέτει την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Ivan Chermayeff. Ο κόσμος του στυλ έχει χάσει απολύτως έναν θρύλο.

0/5 (0 κριτικές)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *